Nimloth (haltia)

Kontuwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä artikkeli käsittelee Nimlothia, Dior Eluchílin vaimoa. Lukeaksesi Númenorin valkoisesta puusta, Nimlothista, jolla oli sama nimi kuin Diorin vaimolla, katso Nimloth (puu).

Nimloth oli ylhäissyntyinen doriathilainen haltia, joka vietti häitä Diorin Thingolin Perijän kanssa. Hän oli sukua Celebornille, Galadrielin puolisolle, mutta samaan Tolkienin hahmottelemaan sukupuuhun heille on merkitty kaksi mahdollista sukulaisuussuhdetta: joko Nimloth oli Galadhonin tytär (ja Celebornin sisar) tai Galathilin, Galadhonin pojan, tytär (ja siis Celebornin veljentytär). Christopher Tolkienin arvion mukaan jälkimmäinen on todennäköisesti myöhempi idea, ja se on ainoa joka mainitaan Keskeneräisten tarujen kirjassa tähän sukupuuhun viitattaessa.

Diorin kanssa Nimloth sai kolme lasta, kaksospojat Elurédin ja Elurínin sekä tyttären Elwingin. Hän sai kuitenkin surmansa puolisonsa rinnalla Fëanorin poikien hyökätessä Doriathiin varastamaan silmarileja keskitalvella Ensimmäisen Ajan vuonna 506 tai 507, ja niin saivat ilmeisesti myös hänen poikansa, vaikkei mikään taru heidän kohtaloaan tunnekaan.

Katso myös

Lähteet

Tämä artikkeli kaipaa tarkistamista tai täydennystä.
Voit auttaa Kontuwikiä laajentamalla artikkelia