Fimbul (elokuvahahmo)

Kontuwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Fimbul (engl. Fimbul the hunter) on Peter Jacksonin Hobitti-elokuvissa esiintyvä hiisi ja sudenratsastaja, joka on elokuvan tekijöiden luomusta eikä siis perustu J.R.R. Tolkienin kirjoihin. Fimbulia esittää Stephen Ure.

Elokuvassa Hobitti - Odottamaton matka (2012) Fimbul on yksi hiisipäällikkö Azogin sotureista ja tämän metsästäjien päällikön Yaznegin oikea käsi. Fimbul ottaa osaa Yaznegin johtamaan hyökkäykseen Thorin Tammikilven seuruetta vastaan, mutta kun ensin velho Radagast houkuttelee hiidet peräänsä ja sitten Elrondin haltiat saapuvat paikalle, hiidet joutuvat pakenemaan.

Kun Yazneg kertoo Azogille epäonnistumisestaan, tämä heittää Yaznegin hukkien syötäväksi ja tekee Fimbulista alipäällikkönsä. – Kohtauksilla ei ole mitään vastinetta J.R.R. Tolkienin kirjoitusten kanssa; nimi Fimbul on ilmeisesti johdettu Hobitissa mainitun hiisikuningas Golfimbulin nimestä.

Nimestä

Muinaisskandinaavista perua olevan sanan fimbul merkitys on "suuri, mahtava"; se esiintyy vielä nykyislannissa, lähinnä prefiksinä runokielessä.[1]

Lähteet

Viitteet

  1. fimbul- (Wiktionary [en]).

Tämä artikkeli kaipaa tarkistamista tai täydennystä.
Voit auttaa Kontuwikiä laajentamalla artikkelia