Arod

Kontuwiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Arod oli hevonen, joka kuului alunperin yhdelle niistä Rohanin ratsastajista jotka kaatuivat taistelussa örkkejä vastaan lähellä Fangornin metsää helmikuun 28. päivän yönä 3019 ka. Seuraavana päivänä Éomer lainasti Arodin Legolasille ja Gimlille sekä Hasufelin Aragornille sillä ehdolla, että ne myöhemmin palautetaan Meduseldiin. Arod ja Hasufel riistäytyivät irti keskellä yötä nähtyään oudon vanhan miehen leirin lähistöllä, mutta palasivat seuraavana päivänä Hallavaharjan mukana Gandalfin kutsuessa sitä.

Legolas ratsasti Arodilla Meduseldiin ja sittemmin Helmin syvänteelle, ja vaikka siitä sen paremmin kuin Hasufelistakaan ei ollut vastusta Hallavaharjan nopeudelle, kantoivat ne silti ratsastajiaan rodulleen omaleimaisesti ylpeinä. Legolasin seuratessa Aragornia Kuolleiden kulkuteille kieltäytyi Arod ensin monien muiden hevosten tavoin kulkemasta sisälle vuoren uumeniin. Legolas kuitenkin rauhoitti ratsunsa peittämällä sen silmät kädellään ja laulamalla sille hiljaa. Arod kantoi taakkaansa urhoollisesti koko kilpajuoksun eteläisen Gondorin läpi. Sodan jälkeen Legolas ja Gimli ratsastivat Arodilla Minas Tirithistä takaisin Meduseldiin saattamaan kuningas Théodenin haudan lepoon.

Arod oli tulinen ja levoton eläin, mutta kansansa lempeään tapaan Legolas tuli ratsunsa kanssa toimeen ilman suitsia ja satulaa.

Nimestä

Arod on muinaisenglantia ja tarkoittaa "nopeaa".

Tähän artikkeliin tai osioon ei ole merkitty lähteitä tai viitteitä.
Voit auttaa Kontuwikiä lisäämällä artikkelille asianmukaisia lähteitä.